Una planta bíblica entra a casa

Hi ha dies que la fortuna truca a la porta sense haver fet cap mèrit. Avui mossèn Pedro José Ynaraja m’escriu i em diu que té per a mi una plàntula de Quercus ithaburensis que és un roure que creix al mont Tabor, és a dir, a la muntanya on es va produir la transfiguració de Jesús davant dels apòstols. Evidentment que accepto el regal que es converteix en un avantatjós bescanvi ja que a canvi de la plàntula d’aquest roure jo l’hi  regalaré el meu darrer llibre: Arbres i espiritualitat.

Un cop arribo a Tagament, mossèn Ynaraja m’explica la història d’aquest petit roure. Temps enrere va demanar als franciscans del mont Tabor que l’hi enviessin unes quantes aglans agafades d’alguns dels fornits roures que creixen al mont. Ell les rep i aconsegueix que germinin set glans que decideix regalar.

Quan les persones l’hi demanen perquè vol regalar aquestes plàntules originàries de terra santa, cita els següents passatges bíblics: “Abram travessà el país fins al lloc de Siquem, fins a l’alzina de Moré” (Gn 12, 6) i més tard “Amb la seva tenda, Abram anà a establir-se a l’alzina de Manbré, que és a Hebron, i va erigir un altar a Jahvè” (Gn 13, 18) Per tant, els arbres importants han estat testimoni de molts fets bíblics i en concrets els grans roures del mont Tabor que poden arribar als 25 m d’alçada i ser pluricentenaris són testimonis de la transfiguració del senyor. En conseqüència, pot semblar que som davant d’una plàntula qualsevol, però tal com diu Sant Pau en la segona epístola als Corintis: “el nostre punt de vista no són pas les coses visibles, sinó les invisibles, perquè les coses visibles són momentànies, mentre que les invisibles són eternes” (2C 4, 18) Gràcies mossèn !

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>