Presentació

Josep Gordi i Serrat
Josep Gordi i Serrat

Al llarg de la primavera i la tardor del 2010 van néixer el meu bloc titulat: “Els arbres, entre el cel i la terra” i aquest portal. Totes dues eines tenien com a objectiu compartir les meves reflexions i activitats i així sortir o complementar el tancat món acadèmic. Després de deu anys arriba el moment d’unir i reformular aquests dos espais per tal de fomentar encara més la comunicació i la divulgació de les meves activitats i reflexions.

El principal motiu d’aquest canvi és que m’he jubilat com a professor de Geografia Física de la Universitat de Girona. Es pot dir que deixo les meves obligacions i em dedico només a les meves devocions. Quines són? Doncs l’estudi i la divulgació dels valors que atresoren els arbres, els boscos i la natura. La voluntat és fer-ho des d’una mirada més oberta i lliure de l’arnès que suposa una disciplina científica i acadèmica.

En conclusió, cada dia em sento més un naturalista o, simplement, un amant dels arbres, els boscos i la natura que un científic lligat a una etiqueta formativa i docent. Espero, benvolgudes amigues i amics, que ho noteu i ho gaudiu.

Una abraçada,

Josep Gordi i Serrat
1 d’octubre de 2020