Reflexions sobre les sequoies

Estic convençut que els arbres i els boscos són una font d’inspiració, un espai de passejada serena que ens fa recordar els ancestrals vincles amb la natura… Per tot plegat em sembla perfectament normal que el text de Steinbeck que en Xavier Antich va enviar-me inspirat per una fotografia de les sequoies de Yosemite hagi generat nombrosos comentaris. Com que un dels objectius del meu bloc és compartir, us afegeixo en aquest post alguns d’aquests comentaris.

L’amic Ramon Folch, deia: “Tant els boscos de sequoia de muntanya (Sequoiadendron giganteum) de Yosemite com els de sequoia litoral (Sequoia sempervirens) de Muir Woods són impressionants, en efecte. Tenen alguna cosa de desproporcionadament irreal. Ara que s’ha tornat a posar de moda la saga “Star Wars”, convé recordar que un dels episodis, el d’aquells homenets forestals que semblaven ossets, els Ewoks, va ser rodat als boscos del Sequoia National Park. Semblantment, l’escena onírica de “Vértigo (James Stewart i Kim Novak) va ser filmada a Muir Woods. Gràcies per fer-me participar d’aquestes emocions. Bon Nadal!

Francesc Torres, afegia: “Passejar per Muir Woods, prop de San Francisco ha sigut una de les experiències espirituals més profundes que he tingut mai, sense deixar de ser marxista. Aquest llocs son d’una bellesa i majestat (la única majestat que estic dispost a acceptar) inenarrable. Steinbeck ho aconsegueix

Muir Woods.
Muir Woods.

Montse Bosch, conclou: “Esplèndid text!!, les sequoies guarden, com potser diria Aristòtil, una meravellosa ànima vegetativa, els arbres, per a mi, una de les creacions de la natura més belles!!”

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>