Més reflexions sobre la divulgació de les recerques vers el canvi climàtic

Ahir llegia (Diari Ara del 29-11-2010) un interessant article sobre el compromís de la ciutadania vers la lluita contra el canvi climàtic. Dins d’aquest text es feia referència a una recerca de l’American Psychological Association (APA) que complementa, clarament, les meves reflexions sobre la lectura de l’article: Adéu als faigs i els avets  que van aparèixer en l’anterior entrada. 
La recerca de l’APA intenta donar respostes a la pregunta de com és que només el 10% de la població es compromet a lluitar contra el canvi climàtic. La primera conclusió és que hi ha un excés i confusió en la informació. En segon lloc,diuen que hi ha un cert distanciament respecte als missatges que la ciutadania rep. En tercer lloc, s’esmenta la desconfiança en la capacitat de poder fer canviar el curs dels esdeveniments, producte, entre altres raons,del descrèdit de la política.
En el mateix article també es relacionen les paraules d’una sociòloga ambiental que diu que el bombardeig d’informació catastrofista que rep la ciutadania pot tenir l’efecte contrari al que es persegueix.
L’aprofitament energètic dels residus de la biomassa forestals és una de les propostes del Pla de Mitigació del Canvi Climàtic a Catalunya (2008-2012)

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>